Kvinna hittades död under julgran i Bodens centrum

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 85-årsåldern hittades död under en julgran på torget i centrala Boden. Där tros hon ha legat död i flera dygn, skriver Expressen.

– Jag reagerade förstås på att hon kunnat ligga där en tid utan att någon sett henne, säger Anette Krig, förundersökningsledare hos polisen, till SVT Nyheter Norrbotten.

Kvinnan anmäldes försvunnen den 18 december då varken grannar eller anhöriga sett till eller hört av henne under de senaste fem dagarna.

– Vi började söka kvinnan efter den väg som vi tänkte att hon brukade gå till och från sitt hem, och natten mot den 19 december hittade vi henne avliden under julgranen på Medborgarplatsen i Boden, berättar Anette Krig till SVT Nyheter Norrbotten.

”Jag var tvungen gå förbi granen”

Hur kvinnan kunde ligga lång tid under julgranen mitt i julruschen utan att någon såg henne har förstås Anette Krig funderat över:

– Jag var tvungen att gå förbi granen och jag kan säga att det är en väldigt tät gran, vars grenar går ända ner till marken. När man ser granen så förstår man varför ingen upptäckte henne.

Ingen vet hur kvinnan kunde hamna under granen, men polisen misstänker inget brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.