Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Fjellström, kammaråklagare i Luleå. Foto: Ulrika Wänkkö /SVT

Kvinnan var måltavlan vid mordet i Luleå – åklagare: ”Vi tror oss ha en bild av vad som hänt”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen omhäktades de tre män som misstänks för inblandning i mordet på en kvinna i 25-årsåldern på Notviken i Luleå. Åklagaren säger sig ha en bild av vad som hänt och att kvinnan var måltavlan.

– Hur det har gått till tyder på det, säger åklagare Jonas Fjellström.

Fredagen den 30 juli sköts en kvinna till döds vid en strand på Notviken i Luleå. Kort därpå greps en 32-årig man som senare häktades misstänkt för mord. För två veckor sedan häktades ytterligare två män.

De misstänkta männen kopplas både till en kriminella nätverk i Stockholm och Hells angels i Luleå. Åklagare Jonas Fjellström säger att de nu har en bild av vad som hände den fredagskvällen.

– Vi tror oss ha en ett händelseförlopp, sen är man naturligtvis alltid intresserad av att klarlägga olika delar, säger Jonas Fjellström.

Mängder av data ska analyseras

Nu pågår ett stort utredningsarbete genom att fynd har skickats till NFC, Nationellt forensiskt centrum, och mobilmaster har tömts för att klarlägga vilka personer som har rört sig på platsen.

Utredningen har fått hjälp från andra regioner, främst Stockholm, och nu arbetar analytiker med att gå igenom all data som hämtats in.

Åklagaren vill dock inte gå in på om de har hittat något mordvapen.

– Det kan jag inte säga. Vi har gjort fynd som vi bedömer kan vara av intresse för utredning, säger Jonas Fjellström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Luleå

Mer i ämnet