En man är misstänkt för att ha sexuellt ofredat fler kvinnor i en bubbelpool på ett badhus i Boden. Foto: Polisen

Kvinnor sexuellt ofredade i bubbelpool på badhus i Boden

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern ska ha sexuellt ofredat flera kvinnor i en bubbelpool på ett badhus i Boden – åtalas.

Det var i november förra året som en polispatrull larmades ut till badhuset efter larm om man som sexuellt ofredat flera kvinnor. Detta genom att i en bubbelpool smekt deras rumpor och lår med sina fötter.

Mannen ska även ha följt efter två av kvinnorna till bastun.

– Han frågade om han kunde få massera mig. Jag sa nej några gånger. Han sa ”men du har så fin kropp snälla”. Jag sa ”nej”. Då stoppade han handen på min axel och sa att han var specialist. Då gick jag ut, säger en av kvinnorna i polisförhör.

Mannen åtalas för totalt fem fall av sexuellt ofredande. I förhör förnekar han brott och menar att det hela handlar ett missförstånd.

– Jag var berusad och på dåligt humör, efter sparken jag mottog så gick jag upp ur bubbelpoolen och gick till duschen, efter duschen gick jag till omklädningsrummet och bytte om och skulle gå hem, säger han.

Enligt badhusets registrering ska mannen ha varit på besök i badhuset ungefär i tre timmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.