Läkare sparkas efter inlägg på sociala medier om sina patienter. Personerna på bilden har ingenting med texten att göra. Det är en arkivbild. Foto: TT

Läkare sparkas från sitt jobb

Uppdaterad
Publicerad

En läkare i Norrbotten sparkas efter inlägg på sociala medier.

Enligt arbetsgivaren, Region Norrbotten, ska läkaren ha röjt patientrelaterade uppgifter vid två tillfällen. Dessutom anklagas läkaren för att ha ljugit i sociala medier om kollegor och skickat olämpliga sms till chefen. Arbetsgivaren har också reagerat på att läkaren ska ha initierat en artikel om en patient som inte var nöjd med sin vård.

Anses vara en risk för patienterna

Region Norrbotten har anmält läkaren till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) eftersom arbetsgivaren anser att läkaren har förbrukat sitt förtroende. De begär nu att Ivo utreder om läkaren utgör en risk för patienternas säkerhet. Läkaren har varit avstängd sedan i mars 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läkarmiss i Norrbotten

Mer i ämnet