Larm om bedragare i Arvidsjaur – försöker sälja rosor

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmar om att rosförsäljare försöker lura till sig pengar i Arvidsjaur samt Sorsele i Västerbotten. Polisen uppmanar allmänheten att ringa in om man ser något suspekt.

Under eftermiddagen ska rosförsäljare ha setts i Sorsele och senare under kvällen afton har tips kommit in om att de har synts i Arvidsjaur.

Enligt polisen finns det misstanke om att rosförsäljarna använder blomförsäljningen som ett sätt att lura till sig pengar.

– Vissa bedragare riktar in sig mot äldre personer. Ibland knackar de på hemma hos folk, ibland tar de kontakt utanför butiker eller liknande, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson vid polisen.

”Plocka inte fram plånboken”

Polisen uppmanar folk att vara kritisk mot okända besökare samt mot personer som söker upp dig för att sälja något.

– Får du en känsla av att något inte stämmer, ring polisen. Öppna inte ytterdörren och plocka inte fram plånboken, säger Glaas.

Vid pågående brott ring 112.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.