Lars Alriksson (M) om AKB

Publicerad

Gällivares kommunalråd Lars Alriksson (M) kräver att partiet kallar samman valberedningen för att undersöka förtroende för partiledaren Anna Kinberg Batra.
– Om AKB inte har stödet bakom sig ska hon avgå, säger han.

Moderatledaren har haft ett svajigt 2017 med sjunkande opinionssiffror och upprepade avgångskrav. Och det ser bara ut att bli värre och värre.

”Något måste hända”

En majoritet av de moderata kommunalråden i det starka fästet Stockholms län har inte längre förtroende för Anna Kinberg Batra och länsförbundet kräver att hon ska avgå.

– Ja, det är ett litet drev som går nu och vi har hamnat i en situation när fokus är så mycket på partiledaren och om hon ska avgå eller inte att det blir svårt att rikta in sig på de verkliga frågorna, säger Lars Alriksson (M) kommunalråd i Gällivare.

Spekulationerna om AKB:s framtid gör alltså att partiet inte når ut med sin syn i sakfrågorna och det är ett problem i sig.

– Det har gått så långt nu så att något måste hända. Valberedningen bör sammankallas för att undersöka hur stort stöd partiledaren har i landet, säger Lars Alriksson.

Två val

Och han menar att det egentligen bara finns två val när det gäller partiledaren.

– Om hon inte har tillräckligt stort förtroende så måste hon avgå och vi får välja en ny partiledare. Om hon har det förtroende som krävs så måste vi stärka henne så mycket att vi kommer ur det här, säger Lars Alriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer