Lenita Ericson har inte gett upp kampen om ordförandeposten i kommunstyrelsen Foto: SVT

Lenita Ericson tar kampen om ordförandeposten

Uppdaterad
Publicerad

Efter att valberedningen för Socialdemokraterna i Luleå föreslagit Kent Ögren och Emma Engelmark som nya kommunalråd i Luleå har
vice ordförande i kommunstyrelsen Lenita Ericsson inte gett upp kampen.

Kent Ögren föreslås bli ny ordförande i kommunstyrelsen och Emma Engelmark föreslås bli ny vice ordförande. Men Lenita Ericson som suttit vice ordförande tillsammans med Niklas Nordström på posten som ordförande har ännu inte gett upp.

På sin Facebooksida skriver Lenita Ericson att hennes kandidatur till posten som kommunstyrelsens ordförande kvarstår. Hon skriver vidare att hon har full respekt för valberedningens roll och förslaget de landat i men att det är upp till ombuden på representantskapsmötet att fälla det slutliga avgörandet.

”Jag är helt överväldigad av allt stöd och all värme jag fått från alla möjliga håll de senaste dagarna. Jag är samtidigt bekymrad över de hårda tongångarna på sina håll. För mig är det inte alls konstigt att vi har flera kandidater till kommunens högsta poster. Det är snarare något positivt och visar vilket starkt parti vi är. Vi ska inte vara så upptagna av risken för inre splittring att vi missar den splittring som växer i samhället idag. Det är den vi borde bekämpa, inte varandra.”, skriver hon i sitt uttalande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lekfalks mentor

Mer i ämnet