Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Valberedningens ordförande Carina Sammeli (S) berättar vilka som föreslås bli Luleås nya kommunalråd. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Kent Ögren och Emma Engelmark föreslås bli nya kommunalråd i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Valberedningen för Socialdemokraterna i Luleå föreslår Kent Ögren och Emma Engelmark som nya kommunalråd i Luleå.

Kent Ögren föreslås bli ny ordförande i kommunstyrelsen och Emma Engelmark föreslås bli ny vice ordförande.

Därför är Ögren första namn

Socialdemokraterna kommenterar utnämningen så här:

”Kent har ett starkt stöd inom partiet och är den kandidat som fått flest nomineringar. I nuläget efterfrågar partiet ett erfaret ledarskap och valberedningen ser Kent som bäst lämpad att i detta läge bli ordförande i kommunstyrelsen. Kent är en beprövad politiker som varit både landstingsråd och kommunalråd i Jokkmokks kommun tidigare. Kent är bevisat skicklig som politiker och är känd för sin förmåga att driva politik framåt i svåra situationer.”

Engelmarks erfarenhet

Valberedningen skriver så här om Emma Engelmark i ett pressmeddelande: ” Valberedningen ser att Emma och Kent kompletterar varandra, med olika bakgrund och erfarenheter. Emma har erfarenhet både från kommunala bolag och nämndsarbete inom Luleå kommun, och kan tillföra kunskap om kommunen i detta lag.”

Den 9 december kommer partiets representantskapsmöte fatta beslut, valen verkställs sedan av kommunfullmäktige som har sitt nästa möte 16 december.

Texten uppdateras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lekfalks mentor

Mer i ämnet