En man i 50-årsåldern greps under fredagsmorgonen efter att han blivit hotfull mot en polispatrull. Foto: TT

Levde rövare i Luleå hela natten – greps när han hotade polis

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern började härja i Luleå vid 23-tiden på torsdagskvällen. Efter en skadegörelse och flera olaga hot greps han i samband med ett förhör då han blev aggressiv och hotfull mot en polispatrull.

Det var klockan 22:48, torsdag, som det första samtalet kom in till polisens ledningscentral (RLC). Enligt inringare gick en man omkring på Skurholmen och betedde sig aggressivt och kastade bland annat in en sten i en glasruta.

– Vi skickade ut en polispatrull som sökte av området men utan resultat, säger Stefan Andersson, RLC-befäl.

Hotfull mot flera personer

En anmälan om skadegörelse upprättades och det dröjde inte många timmar innan polisen skulle larmas ut igen. Mannen ska då ha varit hotfull mot flera personer och vid 04:30-tiden påträffas han.

– I samband med utredningsåtgärder gällande nattens händelser blir mannen aggressiv och hotfull mot patrullen, säger Andersson.

Misstänks för tre brott

Mannen greps misstänkt för hot mot tjänsteman och är även misstänkt för skadegörelse och olaga hot. Patrullen har tagit kontakt med åklagare för vidare direktiv och i nuläget är det oklart om den 50-årige mannen kommer anhållas eller om gripandet hävs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.