Lillebror Majorov siktar också på EM

Uppdaterad
Publicerad

Nikolaj Majorov satsar mot konståknings-EM – och hoppas få tävla tillsammans med storebror Alexander i hans sista stora mästerskap i karriären.

– Det hade varit oförglömligt att få tävla med honom på EM, säger Nikolaj Majorov.

Två stycken konståkare kommer att få representera Sverige under konståknings-EM i januari. Där hoppas både Alexander och lillebror Nikolaj Majorov att det blir just de två som tar de platserna. Nikolaj kommer att inleda säsongen med två stora juniormästerskap och sedan byta till att tävla som senior för att samla poäng i seniorklassen.

”Tufft men det ska bl jättekul”

– Om jag presterar så bra på SM att jag tar en topp två-plats till exempel så får jag en garanterad plats i EM. Det blir en tuff säsong, men det ska bli jättekul, säger Nikolaj Majorov. 

Nu drömmer han alltså om att få tävla tillsammans med sin storebror Alexander Majorov när han avslutar sin karriär med ett sista europamästerskap.

– Det är verkligen kul, jag kommer få tävla med honom i Finland, Riga och SM också som senior. Det hade varit oförglömligt att få tävla med honom på EM. Det är bara att jobba för att försöka ta sig dit. Det blir en spännande säsong för både mig och brorsan.

En viktig förebild

Alexander Majorov har bland annat deltagit i OS och flertalet EM och VM. Han är också en stor inspiration och förebild för lilelbror Nikolaj.

– Det är jättestort, man har som en källa framför sig som visar hur det kan gå, upp och ner. Jag kan lära mig av hans misstag, till exempel att stretcha mer för att undivka skador, han kan visa mig ”gör så här” så blir det mer positivt.

– Han är min förebild och det är ju honom som man tränar med hela dagarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.