Britta Stoltz Lundström med ny logotype

Luleå Basket blir nya namnet

Uppdaterad
Publicerad

Idag presenterade Northland Basket sitt nya namn som blir Luleå Basket (LBBK). Och huvudsponsor för basketlaget blir Rikshem.

– Vi vill dela värderingar med huvudsponsorn som handlar om att jobba för integration, mångfald och jämställdhet. Och det tycker vi att Rikshem och vi gör, säger klubbens styrelseordförande Britta Stoltz Lundström.

Stoltz säger också att laget med hjälp av Rikshem får möjligheten att representera Luleå i Europa.

– Vi ser detta som ett viktigt steg i vår vision att påverka svensk lagidrott för damer. Vår målsättning är att tjejerna skall kunna leva på sin idrott. Tillsammanen med en aktör som delar våra värderingar och synsätt känns det som att vi är på rätt väg. Med två SM-guld i bagaget är vi fortsatt hungriga efter nya utmaningar, där Europa blir ett naturligt nästa steg.

Och från Rikshem säger vd:n Jan-Erik Höjvall:

– Det här är unikt för oss för eftersom vi inte sponsrar elitlag. Men vi blev en del av allmännyttan när vi köpte in oss Luleå och det vill vi manifestera och då väljer vi att stödja Luleås basketdamer. Vi tror på Luleå

Han säger också att stöder är betydande och långsiktigt. och löper på 5 år.

Rikshem är fastighetsbolaget som fått köpa 1600 av Lulebo.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.