Skattepengar kan finansiera kontor i Austin

Uppdaterad
Publicerad

Luleå näringsliv vill att kommunen finansierar ett kontor i staden Austin, Texas med närmare 240 000 kronor.

Det kommunala bolaget Luleå Näringsliv AB har tillsammans med kommunen och universitetet hyrt ett kontor i staden Austin i USA.  Nu ansöker man om 220.000 kronor i finansiering från kommunen för en tvåårsperiod, samt 17.500 kronor i en initial depositionsavgift och administrationskostnader för Luleå Näringslivs AB för kontoret.

Kontor i intressant miljö

Syftet med kontoret i Austin är att kunna erbjuda företag och organisationer från Luleå som samverkar med Austin en kontorslokal med tillhörande möteslokaler i en intressant miljö. Enligt ansökan är Luleå tekniska universitet beredda att dela på kostnaden med Luleå kommun.

Luleås samarbete med Austin har bland annat lett till att musiker från Norrbotten besökt världens största musikfestival South by Southwest som hålls i staden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.