• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Kommunalrådskandidaterna Lenita Ericsson, Carina Sammeli och Emma Engelmark.

Luleås nya kommunalråd: ”Måste ta socialt ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon avgörs det vem som ska bli Luleås nya kommunalråd och det ska vara en person som är duktig på sociala frågor, enligt kommunalrådet Niklas Nordström (S).

Det är tre socialdemokratiska kvinnor som konkurrerar om att ersätta Yvonne Stålnacke som kommunalråd, förutsatt att partiet vinner nästa kommunval.

Besked i morgon

Stadsbyggnadsnämndens Lenita Eriksson är favorit och har fått nomineringar och stöd av 47 av 88 ombud på representantskapet.

Nytt kommunalråd i Luleå

Skolpolitikern Carina Sammeli och Lulebos Emma Engelmark har stöd av 15 respektive tolv ombud.

– Vi ska ha ett sista möte på tisdag kväll och så ska vi presentera vårt beslut på onsdag förmiddag. Jag kan inte säga mer i dag, säger valberedningens ordförande Lennart Törnlund.

”Ett socialt ansvar”

Valberedningen träffade i söndags kommunalrådet Niklas Nordström (S) för att han skulle ge sin syn på vem han vill ha vid sin sida.

– Jag har inte sagt vem jag föredrar av de tre kandidaterna, utan vilka egenskaper som behövs och vilken ledarduo vi behöver ha för framtiden, säger han.

Enligt Niklas Nordström är hans styrkor bostadsbyggande, näringsliv och jobbtillväxt. 

– Jag är väldigt stark på frågor som rör Luleås utveckling och där ligger mitt huvudfokus och då finns det en flank som öppnar sig när Yvonne Stålnacke slutar och det är de sociala frågorna.

– Den som ska jobba med mig måste ta ett stort ansvar för det och för integration, säger Niklas Nordström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nytt kommunalråd i Luleå

Mer i ämnet