Mindre bestånd till utförsäljning

Uppdaterad
Publicerad

Det kommunala bostadsbolaget Lulebo är nu redo för nästa utförsäljning. Den här gången handlar det om ett mindre bestånd på Östermalm och Bergnäset, rapporterar NSD.

För några år sedan sålde Lulebo tusentals lägenheter till Rikshem och Heimstaden. Nu fortsätter försäljningen men i betydligt mindre skala.

Enligt NSD handlar det om tre lägenheter på Östermalm, åtta lägenheter i gamla Älvskolan på Bergnäset och nedanför Mejeriet en handfull lägenheter som idag hyrs av flygteknikerutbildningen. Även tre parhus på Trolltjärnsvägen ska säljas ut.

Lulebo säljer ut lägenheter

– De här bostäderna gör sig bättre hos mindre fastighetsägare. När det gäller Älvskolan och huset på Östermalm vill vi gärna att de boende ska bilda bostadsrättsföreningar, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson, Lulebos vd.

Enligt Lulebos vd finns det inga andra planer försäljningar inom Lulebo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lulebo säljer ut lägenheter

Mer i ämnet