Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Drygt 700 personer manifesterade för den misstänkt mördade 8-åringen i Luleå. Foto: Filip Hannu/SVT

Lulebon Jonas om manifestationens betydelse: ”Barn ska inte tvingas till umgänge”

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Brännberg var en av de som låg bakom manifestationen i Luleå för den misstänkt mördade 8-åringen, och för att få ändring av lagen.

– Jag tror att det gör jättestor skillnad. Vi måste trycka på om det ska bli någon förändring. Samhället klarar inte av att skydda barn och det vill vi ha ändring på, säger han.

Drygt 700 personer deltog i manifestationen i Luleå för den misstänkt mördade 8-åringen. Syftet med manifestationen var att få till en lagförändring gällande barns påtvingade umgänge med vuxna.

Bakgrunden är att en 8-årig pojke dog några veckor tidigare, och pojkens pappa misstänks för mord på pojken. Nära anhöriga till 8-åringen kräver lagändring och menar att mammans desperata kamp för att skydda sonen inte togs på allvar av domstolarna.

Mordet på 8-årige Tintin i Luleå

”Måste fortsätta trycka på”

En av initiativtagarna, Jonas Brännberg, som även är aktiv i Rättvisapartiet socialisterna, är övertygad om att manifestationen på söndagen kommer ge resultat.

– Det är manifestation på många ställen runt om i landet i dag och sedan måste vi fortsätta trycka på, säger han.

Hör mer om manifestationens betydelse enligt Jonas Brännberg i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 8-årige Tintin i Luleå

Mer i ämnet