Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mamman till 25-åriga kvinnan som sköts till döds pratade om dotterns rädsla under dagens förhandling. I klippet hör du målsägarbiträdet Carolina Holmberg berätta om mammans dag i rätten.

Innan mordet på Notviken – mamman om dotterns rädsla: Planerade sin egen begravning

Uppdaterad
Publicerad

Det var tårar i rätten i dag när mamman till den mördade kvinnan på Notviken i Luleå berättade om sin dotters rädsla innan mordet. De hittade i efterhand att dottern planerat sin egen begravning – och mamman har fått tänka på hotbilden mot sig själv med personskydd.

Den 31 juli blev mamman uppringd av polisen och fick beskedet att hennes dotter hade dött. Det är när hon börjar berätta om det samtalet som tårarna börjar rinna.

– Det går inte beskriva smärtan man känner. Det känns som att man dör själv, sa mamman i rätten.

Dödsskjutningen i Luleå

Efter mordet har mamman känt en hotbild mot sig själv. De har efter mordet ändrat boendesituation på grund av hotbilden och inför de första förhören med polisen säger mamman att hon fått rådet att tänka på sina ord av en person inom polisen.

Dottern planerade sin egen begravning

Dottern och mamman pratade innan mordet om situationen och bråk med andra personer. Mamman förstod inte då hur allvarlig situationen var men när begravningen skulle planeras hittades dotterns planering i ”Vita arkivet”.

Dottern ska enligt mamman skapat ett dokument där två veckor innan mordet.

– Hon måste vara jävligt rädd. Jag önskar att hon hade sagt hur hotad hon var, säger mamman.

Hör målsägarbiträde Carolina Holmberg berätta mer om mammans dag i rätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Luleå

Mer i ämnet