Foto: Kim Kangas

Söker i vattnet och på öarna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-års åldern saknas efter en fisketur i Torneälv i går kväll.

Mannen ska ha begett sig ut i båt på älven vid byn Kuivakangas för att fiska under tisdagskvällen. På onsdagsmorgonen anmäldes han försvunnen eftersom han inte kommit hem.

Söks nu även med hund

Räddningstjänst och polis från både Sverige och Finland söker nu efter mannen. Bland annat används helikopter med värmekamera i sökandet.

Försvunnen fiskare i Norrbotten

– Vi letar både i vattnet och på öarna, eftersom vi inte vet vad som hänt honom. Nu har också fjällräddare med hund kommit hit för att hjälpa till, säger Mona Kumpula vid polisen i Pajala.

Mannens båt hittad

Mannens båt hittades på onsdagsmorgonen på ön Palosaari som ligger i Torneälven utanför norra Kuivakangas. Båten låg på land vid stranden, det oklart om den flutit i land eller är uppdragen. Ett par skor hittades i båten.

Ber allmänheten vara uppmärksamma

Polisen uppmanar nu alla som vistas på eller intill Torneälven i området kring öarna Palosaari och Ruottinsaari i höjd med Kuivakangas att vara uppmärksamma och kontakta polisen vid iakttagelser som kan vara av intresse.

– Vi kommer söka tills vi gör bedömningen att det blir för mörkt, sedan blir det uppehåll fram till ungefär sju imorgon, säger Kristina Lantto, komminikatör hos polisen.

Den försvunna mannen är i 60-års åldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen fiskare i Norrbotten

Mer i ämnet