Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen använder en specialhund för att försöka hitta den man som försvann i vattnet i samband med ett broarbete i Piteå. Foto: Filip Hannu/SVT

Man försvann vid broarbete i Piteå – söks med specialhund

Uppdaterad
Publicerad

Sökinsatsen efter mannen som försvann i samband med ett broarbete i Piteå fortsätter, bland annat med en specialhund. Företaget har även anmält olyckan till Arbetsmiljöverket.

Mannen, som är i 50-årsåldern, har varit försvunnen sedan i tisdags då han ska ha ramlat i vattnet i samband med ett broarbete i Piteå.

– Det är oerhört tragiskt. Avseende vad som har skett inväntar vi polisens utredning, sa företagets kommunikationschef efter olyckan.

Olyckan som inträffade på Bergsviksbron utreds som ett arbetsmiljöbrott och rubriceringen är vållande till annans död.

”Ser kollegan ramla”

Enligt företagets anmälan till Arbetsmiljöverket skulle broräcket bytas ut efter en olycka. Räcket kapades i bitar och plockades bort, men för att få bort sista stolpbitarna använde arbetarna en borr.

”När en av yrkesarbetarna borrade ur en av de kvarvarande stolparna så hörde han sin kollega ropa till och när han tittar upp så ser han kollegan ramla ut från bron och ner i älven”, står det i anmälan.

Polisen använder specialhund

Mannen har ännu inte påträffats och polisen använder nu en specialhund i sökandet.

Hunden är inriktad på att hitta omkomna personer i vatten och i nuläget har polisen inga andra resurser inkopplade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.