Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 30-årsåldern som misstänks för att ha skjutit ihjäl sin granne på Hertsön i Luleå häktas nu. I klippet hör du åklagare Anna Väppling och mannens försvarsadvokat Martin Wulkan. Foto: SVT

Man i 30-årsåldern häktad för mord på sin granne i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

En Luleåbo i 30-årsåldern har häktats misstänkt för att ha skjutit sin granne till döds i en lägenhet på Hertsön i tisdags. Mannen har gett sin version av vad som hände den kvällen i förhör, men nekar till mord.

I tisdagskväll larmades polisen till lägenhetshuset på Hertsön i Luleå och på platsen hittades en man i 60-årsåldern skjuten till döds. Polisen anträffade även den nu misstänkte mannen som senare greps och anhölls.

Luleå tingsrätt har nu häktat mannen på sannolika skäl misstänkt för mord. Han häktas med fulla restriktioner.

Dödsskjutning på Hertsön i Luleå

– Vi har en uppfattning om vad som har hänt på platsen, säger åklagare Anna Väppling.

I förhör har den tidigare ostraffade mannen i 30-årsåldern gett sin version vad som som hände den kvällen. Under häktningsförhandlingen meddelade advokaten Martin Wulkan att hans klient bestrider ansvar för mord.

– Han har saknat uppsåt att beröva målsägande om livet.

Grannar och arbetsplats chockade

Den nu döda mannen i 60-årsåldern beskrivs av sin arbetsgivare som en uppskattad kollega och grannar är chockade över händelsen. En granne berättar att hen inte hört att det skulle vara några konflikter innan tisdagens händelse och att hen pratat med mannen vid flera tillfällen.

Varken den nu misstänkta mannen eller offret är sedan tidigare dömda för några brott och enligt polisen finns det inga kopplingar till kriminella miljöer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Hertsön i Luleå

Mer i ämnet