Kaitumälven Foto: SVT

Man misstänkt för misshandel under fisketur

Uppdaterad
Publicerad

En 34-årig man är gripen av polis och transporterad med helikopter till Kiruna efter att han ska ha misshandlat anhöriga i samband med en fisketur till Kaitumälven.

Mannen ska enligt uppgift ha misshandlat sin bror och pappa. Brodern och pappan tvingades brotta ner mannen och knöt sedan fast honom med ett spännband under tiden som polisen larmades och tog sig till platsen.

Två timmar innan patrullen kunde gripa mannen

Patrullen som utgick från Jokkmokk lyftes till platsen med helikopter och landade två timmar efter att larmet inkom. Den gripne mannen fördes till Kiruna sjukhus för översyn av några mindre skador han fått i samband med händelsen. Efter sjukhusbesöket transporterades han vidare till arresten i Kiruna för förhör. Det visade sig också att mannen tagit med sig en pistol, som han hade licens för, på resan.

Mannens vapen och licenser omhändertagna

Förutom att mannen nu är misstänkt för brott i samband med händelsen tog vakthavande befäl beslutet att mannens samtliga vapen och tillståndsbevis (licenser) skulle omhändertas då mannen bedömdes som olämplig för innehav av vapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.