Sökområdet delas upp i flera sektorer.- Vi har kartverktyg som loggar hur vi har gått, säger Christer Lindbäck, operativ chef för Missing People i Luleå. Foto: Privat

42 personer från Missing People söker frivilligt efter försvunna kvinnan

Uppdaterad
Publicerad

Sökinsatsen efter den försvunna kvinnan i 80-årsåldern fortsatte i oförminskad styrka under torsdagen. Under eftermiddagen och kvällen kommer Missing People återigen att bidra i polisens sökinsats.

Det var i måndags som en 80-årig kvinna gick ut för att plocka bär i Niemisel. När klockan närmade sig 18.30 hade hon fortfarande inte kommit hem och anhöriga kontaktade polisen.

Sedan dess har en stor sökinsats pågått med hundpatruller, helikopter, hemvärnet och fjällräddare. Poliser från hela Norrbotten är just nu inblandade i söket. Under gårdagen bidrog även Missing People.

– Det var 58 sökare på onsdagen och det var många som frågade om vi skulle söka idag med, säger Christer Lindbäck, operativ chef för Missing People i Luleå.

Klockan 18:15 meddelar han till SVT att de är 42 personer på plats.

”Svår terräng att söka i”

Sökinsatsen planerar att pågå mellan klockan 17.00 till 19.30, sedan är det alldeles för mörkt ute.

– Det är också ganska svår terräng att söka i. Mycket myr, slyskog och sten.

Under torsdagen kommer de frivilliga sökarna att leta väster om kvinnans bostad.

– Vi fick fyra sektorer att söka av och vi sökte inte färdigt alla igår, säger Christer Lindbäck, operativ chef för Missing People i Luleå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer