Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen har upprättat en brytpunkt vid föreningslokalen Älvens hus i Niemisel. Foto: Joakim NordlundVisa alla (2)
Visa alla (2)

Stort sökpådrag efter 80-årig kvinna i Niemisel – polisen flyger med drönare

Uppdaterad
Publicerad

Det är fullt sökpådrag efter en försvunnen kvinna i Niemisel, Luleå kommun. Hon anmäldes försvunnen vid 18:30-tiden på måndagen men är ännu inte hittad.

Vid 14-tiden på måndagen gick en 80-årig kvinna ut för att plocka bär i Niemisel. När klockan närmade sig 18.30 hade hon fortfarande inte kommit hem och anhöriga kontaktade polisen.

– Under kvällen sökte vi i området med helikopter, drönarpilot, hundpatrull och fjällräddare men vi har fortfarande inte hittat henne, säger Andreas Schäufele, RLC-befäl, vid 06-tiden på tisdagen.

Polisflyget deltog i sökandet fram till 01.30 men fick avbryta på grund av flygtidsregler och säkerhetsskäl.

– Vi har gjort upp en plan för hur vi går vidare under dagen och hoppas hitta henne så fort som möjligt,  säger Andreas Schäufele.

Kallt och blåsigt

Reporter Joakim Nordlund var på plats och gav en lägesbild vid 09-tiden på tisdagen.

– Det blåser väldigt kraftigt men det flygs med drönare fortfarande. Hemvärnet är också här och kommer delta i sökandet, sa han.

I området var det under tisdag eftermiddag mellan tre till fyra plusgrader och ihållande regn.

Missing people deltar i söket

Under natten mot torsdag fortsatte polis och hemvärn att söka efter kvinnan men hon är ännu inte anträffad.

– Under morgonen kommer fler resurser med bland annat Missing people och fjällräddare att ansluta, säger Stefan Andersson, RLC-befäl, vid polisens ledningsscentral.

Inte anträffad än

Klockan 07:44 på fredag morgon var kvinnan ännu inte anträffad.

– Sökarbetet fortsätter under dagen. Bland annat deltar polispatruller, hundar, fjällräddare samt ett 10-tal personer från Hemvärnet, säger Åsa Mjörndal, polisens presstalesperson.

Polisen tar fortsatt tacksamt emot tips och iakttagelser av kvinnan.

Sökandet fortsätter

Klockan 16:10 på fredagen meddelade polisen att sökandet fortfarande pågår med polispatruller, hundar, fjällräddare samt personer från Hemvärnet. Missing People har inte deltagit i sökandet under fredagen men planerar att vara på plats under lördagen.

– Under onsdagen var vi 58 personer som deltog i letandet och 42 personer på torsdagen. Vi hoppas att det kommer många frivilliga även på lördagen, säger Christer Lindbäck, operativ chef för Missing People i Luleå.

Polisen önskar även att alla personer som har fastigheter i eller i närheten av sökområdet kontrollerar eventuella stugor och uthus i fall det finns spår efter kvinnan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer