De tre anhållna männen kommer begäras häktade, berättar åklagare Lindha Strömberg. Foto: SVT

Misstänkt för knivdådet åtalad för olaga hot

Uppdaterad
Publicerad

Pappan som tillsammans med sina söner misstänks ha dödat en man i 20-årsåldern på en buss i Kiruna förra veckan, har åtalats för olaga hot.

Pappan och hans två söner häktades förra fredagen misstänkta för mord, efter att en person avlidit efter ett bråk på en buss. Samma dag som det misstänkta mordet skedde åtalades pappan misstänkt för olaga hot. Det framgår av en stämningsansökan från Gällivare tingsrätt.

Enligt stämningsansökan ska pappan skrivit “jag varnar dig för sista gången att om du träffar min fru en gång till eller om du ens pratar med henne så vet jag vad jag ska göra med dig”. Den mordmisstänkte ska också skrivit “antingen är du i denna värld eller jag”, eller liknande uttryck. 

Det misstänkta hotet ska ha skett förra sommaren och riktats mot en annan person än den som avled i samband med bussdådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussmordet i Kiruna

Mer i ämnet