Misstänkt gruppvåldtäkt i Gällivareområdet

Publicerad

Polisen utreder just nu en grov våldtäkt i Gällivareområdet. – Det har kommit in en anmälan om att en gruppvåldtäkt ska ha skett, säger Kristoffer Sahlin, åklagare.

Anmälan om den grova våldtäkten ska ha kommit in under helgen. Både polis och åklagare var under måndagen mycket förtegna och ville inte lämna ut någon information eller ens bekräfta att en våldtäktsutredning pågick.

Under tisdagsmorgonen valde polisen att gå ut med information och åklagare Kristoffer Sahlin tog över ärendet.

– Det vi vet är att det har kommit in en anmälan om att en gruppvåldtäkt ska ha skett i Gällivare kommun, säger han.

Kristoffer Sahlin vill inte gå in på hur många som ska ha varit inblandade men säger att våldtäkten ska ha skett på morgonen söndag den 7 oktober.

– Men vi har ingen misstänkt i nuläget.

Hur jobbar ni vidare nu?

– Vi försöker utreda på vilket sätt det anmälda brottet ska ha skett och det gör vi genom de utredningsåtgärder som verkar lämpliga.

”Behöver tid att jobba på fältet”

På sociala medier har spekulationerna varit intensiva, men det är oklart om det har spelat in när polisen på tisdagsmorgonen väljer att gå ut med den misstänkta rubriceringen för brottet.

– Det kan vara så ibland. Om det är det i det här fallet kan bara åklagaren svara på, säger Maria Jakobsson vid polisens informationsenhet.

Prognosen är att mer information om utredningen kommer under eftermiddagen.

– Vi behöver tid att jobba på fältet, säger Maria Jakobsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt gruppvåldtäkt i Gällivare

Mer i ämnet