En anhållen efter misstänkt gruppvåldtäkt

Publicerad

En person har anhållits efter den misstänkta gruppvåldtäkten i Gällivareområdet i helgen.

Det var på söndag morgon som polisen fick in en anmälan om en grov våldtäkt i Gällivareområdet. Först på tisdagen gick polisen ut med uppgifter om att man utredde en grov våldtäkt.

Enligt åklagare Kristoffer Sahlin, som leder förundersökningen, ska det handla om en misstänkt gruppvåldtäkt men exakt hur många som är inblandade vill han inte gå in på.

Under torsdagen bekräftade åklagaren att en person anhållits misstänkt för våldtäkt, men han är mycket förtegen om övriga uppgifter.

– Anhållandet skedde på kvällen den nionde oktober. Mer kan jag inte säga, säger Kristoffer Sahlin.

Finns det uppgifter på andra inblandade?

– Det kan jag inte säga, säger Kristoffer Sahlin.

Förnekar brott

Den misstänkte mannen har tilldelats advokat Filip Backe som försvarare.

– Han förnekar brott och han hoppas att polisens undersökning ska visa att han inte har något med det här att göra, säger Filip Backe.

Polisen skriver på sin hemsida att man jobbar på bred front med ärendet och att man söker personer som gjort iakttagelser utanför nöjesställen i Gällivare vid stängningsdags mellan den 6-7 oktober.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt gruppvåldtäkt i Gällivare

Mer i ämnet