Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tobias Sundberg berättar i klippet hur han tycker att behovet av arbetskraft ska lösas i Boden när personer som arbetar utvisas. Foto: Erica Olofsson/SVT

Trots utvisningarna av vårdpersonal – Moderaterna i Boden vill inte ändra regelverk

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Boden ser inget behov av regeländringar vid Migrationsverket efter den senaste tidens kritiserade utvisningar av arbetande bodensare.

– Vi måste attrahera mer svensk arbetskraft, säger Tobias Sundberg, partiets gruppledare i Boden.

På kort tid har sju anställda vid äldreboendet i Harads fått besked om att de måste lämna Sverige innan sommaren och Haifa Bamehriz Henriksson har utvisats trots att hon bott i Sverige i sju år och har fast jobb och familj i Boden.

”Inget skriande behov”

Tobias Sundberg, delar inte lokala Sverigedemokraternas åsikter om att regelverket vid Migrationsverket måste ses över.

– Jag ser inget skriande behov av att ändra regelverket, säger han.

Gruppledaren anser också att Bodens kommunalråd Claes Nordmark (S) gick över en gräns när han gick ut i SVT och kritiserade Migrationsverkets hanteringen av utvisade Haifa.

– Jag tycker det är lite olyckligt att som kommunalråd gå ut och kritisera en myndighet när det dessutom finns en överklagande myndighet där man kan få en andra chans att titta på det här ärendet.

Utgår från att rätt beslut fattas

Enligt Sundberg borde kommunalrådet ha riktat sin kritik mot lagstiftningen kring utvisningar i stället för att gå in i enskilda fall.

– Man får helt enkelt ha respekt för ärendets gång och utgå från att myndigheten har fattat korrekta beslut i de här fallen.

Tobias Sundberg berättar i klippet hur han tycker att behovet av arbetskraft ska lösas i Boden när personer som arbetar utvisas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.