Jessica Rosencrantz (M), trafikpolitisk talesperson och vice ordförande i trafikutskottet, besökte i dag Stora Nolia i Piteå. Foto: Anthoni Turunen

Moderaterna vill satsa miljoner på Norrbottens vägar

Publicerad

På Stora Nolia i Piteå i dag presenterade Moderaterna sina vallöften för hur de vill stärka infrastrukturen i Norrbotten.

Under onsdagen kom Jessica Rosencrantz, vice ordförande i riksdagens trafikutskott, till Stora Nolia i Piteå för att prata om sina vallöften. Om partiet vinner valet vill de bland annat lägga 126 miljoner för bättre och mer säkra vägar i Norrbotten.

De vill även avskaffa flygskatten och göra en översyn av reglerna så att det som hände när Nextjet gick i konkurs aldrig ska få ske igen. Nextjet gick i konkurs i maj och alla flyglinjer till och från Arvidsjaur och Gällivare ställdes in.

Ett annat valllöfte som Moderaterna gick ut med på Noliamässan var att säga nej till Socialdemokraternas kilometerskatt, som de kallar ”ren straffskatt på avstånd”, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.