Bild ur förundersökningen Foto: Polisen

Morddom överklagas

Uppdaterad
Publicerad

I går dömdes en 28-årig man i Kiruna för mord på sin 31-åriga flickvän till fängelse i 14 år och utvisning ur landet. Enligt NSD kommer domen nu att överklagas.

– Min klient tycker att de har gjort en felaktig bedömning av bevisningen och därför kommer han att överklaga detta. Sedan finns också frågan om hur det här ska publiceras. Om det är dråp eller vållandebrott. Allt sådant ska vi pröva i hovrätten, säger Bengt Gustafsson till tidningen.

Gällivare tingsrätt dömde i går den 28-åriga mannen för mord och fängelse i 14 år för att ha dödat kvinnan genom att hänga och/eller strypa henne med elkabel runt hennes hals och/eller på annat sätt vilket orsakade en snörfåra runt hennes hals.

Dömd för mord på flickvän i Kiruna

Mannen har erkänt att han misshandlat kvinnan som då ska ha tappat medvetandet. Men då han inte kände hennes puls fick han panik och försökte att få situationen att se ut som ett självmord genom att linda en elkabel runt hennes hals och hänga henne i duschen.

Besvikelse

Mannens advokat Bengt Gustafsson yrkade på att mannen bara skulle dömas för misshandel. Bengt Gustafsson har uttryckt till NSD att den 28-årige mannen blev besviken över domen.

– Det är inte trevligt att få en dom med 14 års fängelse, säger han till NSD.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dömd för mord på flickvän i Kiruna

Mer i ämnet