Foto: SVT Arkivbild

Mordförsök i Piteå: Knivman hölls fast i sex minuter

Uppdaterad
Publicerad

På söndag kväll bröt sig en 22-årig man in i en villa i Piteå och högg en 50-årig man i ryggen. Men trots mordförsöket brottade den äldre mannen ned den yngre och höll fast honom i sex minuter tills polisen kom.

Det var vid 18-tiden på söndag kväll som 22-åringen slog sönder en fönsterruta i en villa i Piteå och tog sig in. Han högg en 50-årig man i ryggen med ett knivliknande föremål ett antal gånger.

Sex minuter

Men den äldre mannen och en kvinna som befann sig i villan lyckades brotta ned honom och hålla fast honom tills polisen kom.

Man knivhöggs i Piteå

– En sådan gång känns varje sekund lång, men det tog polisen cirka sex minuter att komma till villan och gripa mannen. Han anhölls misstänkt för försök till mord alternativt dråp, säger Aron Backman, utredningschef för polisen i Piteå älvdal.

Den knivhuggne mannen fördes mörbultad till sjukhus men hans skador var lindriga och han ska ha fått komma hem igen.

Skapar oro

– Jag förstår att det som hänt skapar en stor oro i Piteå, men jag vill lugna allmänheten. Det här är en isolerad företeelse. Den yngre mannen har en viss koppling till de boende i villan, men de är inte släkt eller vänner, säger Aron Backman.

Den 22-årige mannen har ännu inte förhörts av polisen. men är fortsatt anhållen.

– Vi ska genomföra förhör på tisdag och jag vill inte uttala mig om motivet eller förklaringen till det som hänt i dag, säger Aron Backman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man knivhöggs i Piteå

Mer i ämnet