Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Gällivarepolitikern Mats Rantapää (S) har överklagat stallbygget då han anser att ridklubben Dundret får fördelar gentemot andra föreningar. Foto: Linus Nilsson/SVT

Därför överklagar Rantapää (S) stallbygget i Gällivare

Publicerad

När beskedet om ridhuset i Gällivare klubbades valde Mats Rantapää (S) att överklaga kommunens beslut.

– Jag är inte emot en byggnation. Jag är emot är att ridklubben får fördelar gentemot andra föreningar i kommunen, säger han.

Överklagan kommer i ljuset av att Ungdoms- fritid- och kulturutskottet, efter ett omtag, fattat beslut om fortsatt finansiering och ombyggnad av den kommunala ridanläggningen.

– Som jag har förstått det så är det har man vänt sig emot beslutet med motiveringen att man inte ska subventionera privat uppstallning, säger ridskolechefen Lotta Lindelöf.

Prövas av förvaltningsrätten

Sedan flera år tillbaka bedriver Ridklubben Dundret verksamheten och driften i det nuvarande ridhuset och under den tiden har ridklubben erbjudit privata stallplatser.

Frågan om en kommunal anläggning ska erbjuda privata stallplatser har blivit aktuell i och med överklagan och kommer nu att prövas av förvaltningsrätten.

I klippet hör du Mats Rantapää och företrädare för ridklubben ge sin syn på saken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer