• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Det brinner i Brunnsberg i centrala Varberg. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: Martina Holmberg/TT

Nattpersonal på boende bäddade ned sig och sov

När morgonpersonalen kom till arbetet låg den medarbetare som hade nattjänstgöringen och sov. Nu anmäls händelsen till Inspektionen för vård och omsorg.

Händelsen ska ha ägt rum på ett boende inom socialförvaltningen i Kiruna kommun i augusti i år. Enligt anmälan påträffades den sovande medarbetaren, nedbäddad under ett täcke, av sina kollegor.

Får arbeta kvar

På boendet finns brukare som kan få krampanfall under natten, därför är det extra viktigt att vara vaken, enligt den lex Sarah-anmälan som socialförvaltningen i Kiruna gjort till IVO.

Medarbetaren var vikarie på boendet och blev efter det inträffade fråntagen övriga nattskift men arbetar kvar på boendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer