Naturen bryter igenom betongen i Pilars verk

Publicerad

Konstutställningen Territories på Havremagasinet i Boden behandlar frågan om migration. En av konstnärerna som som ställer ut där är Pilar de Burgos.

– Jag har byggt en mur av betong och sedan är det rötterna som tar över och går över till den andra sidan av muren och tvärt om. Det spelar ingen roll hur många murar vi bygger, naturen tar sig fram ändå, beskriver konstnären Pilar de Burgos sitt verk.

Tema Migration

Utställningen Territories eller på svenska Områden är en utställning som turnerar runt i Barentsregionen och där konstnärer från Norge, Finland, Ryssland och Sverige medverkar.

Temat på Havremagasinet är Migration ur ett humanistiskt perspektiv.

– Jag ska också i mitt verk ha med berättelser där människor som kommer från andra länder berättar. Och dom gör det på olika språk.

Under åren har tidigare utställningar på Havremagasinet arbetat med gräns- och migrationsfrågor. Utställarna har varit både regionala konstnärer och internationella. Och allt har sammanförts i militärstaden Boden som en gång var stängd för utlänningar men som nu tar emot flyktingar från länder i krig och förtryck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.