Nazistisk fullmäktigekandidat greps för misshandel under valmöte i Boden

Uppdaterad
Publicerad

Nazistiska NMR:s kommunfullmäktigekandidat Bo Nilsson är misstänkt för att ha misshandlat en person under valmöte i Boden på lördagen.

Ett femtontal medlemmar ur NMR hade samlats till valmötet på Medborgarplatsen i Boden, där polisen också hade satt upp avspärrningar för att skilja NMR och motdemonstranter åt.

Efter mötet eskorterade polisen NMR-truppen därifrån, men de återvände till gågatan, satte upp sitt tält och fortsatte kampanjarbetet. I samband med detta ska kommunfullmäktigekandidaten ha gett sig på en tonårig pojke och gett honom ett slag över halsen.

Polisen övermannade och grep Bo Nilsson efter händelsen, rapporterar NSD. Han är även misstänkt för hets mot folkgrupp. En större polisinsats hade satts in under mötet, och det ska ha varit periodvis hätsk stämning.

Enligt vittnesuppgifter ska det vara en tonårig pojke som blivit slagen av Nilsson. Polisen har inte kommenterat händelseförloppet, men har bekräftat att en person i 70-årsåldern är misstänkt för de nämnda brotten. Nilsson har sagt till NSD att han inte vill kommentera händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.