Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ett drömscenario” – hör Niclas Wikström som samlar in stora belopp till idrottsklubbarna i Piteå. Foto: Simon Vikström/SVT

Niclas stiftelse vill samla in miljoner till idrotten i Piteå

Publicerad

Företagaren Niclas Wikström har startat en stiftelse i hopp om att kunna hjälpa idrottsklubbar i Piteå – och hittills har privatpersoner och företag erbjudit sig att skänka sex miljoner.

– En kraftsamling, säger initiativtagaren Niclas Wikström.

I en insändare i Piteå-Tidningen bad företagaren Niclas Wikström om en kraftsamling för att stötta idrottslivet i Piteå. Några samtal senare började en idé växa fram och responsen har enligt honom själv varit enorm. En extra skjuts kanske det blir eftersom Piteå IF nyligen blev svenska mästare.

– Det är en otrolig bredd, och det är det jag är mest glad över. Många vill sluta upp, och det är det som är grejen. En kraftsamling, säger Niclas Wikström.

Ett långsiktigt jobb

Genom en hemsida har privatpersoner och företag kunnat fylla i hur mycket man är villig att skänka på en årlig basis.

I dagsläget är ingenting spikat, men Niclas Wikström hoppas, om allt går enligt planen, att första pengarna ska skickas ut i höst.

– Vi kommer ha ett informationsmöte i maj för alla som vill bidra. Målbilden är att vi i september ska börja dela ut de första pengarna. Mellan de datumen är tanken att vi ska ha en ansökningsprocess, men det är fortfarande inte satt något i sten ännu, säger han.

Hör Niclas tankar om stiftelsen och glädjen över responsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.