Nordkalksolyckan upp i hovrätten i april

Publicerad

Inte förrän i april nästa år kommer den fällande domen mot Nordkalk och tidigare platschef i Luleå för kalkugnsolyckan 2011 att tas upp i hovrätten, rapporterar P4 Norrbotten. Mer en ett år efter tingsrättens dom.

En man dog och fyra skadades när bränd kalk sprutade ut ur kalkugnen i Luleå 2011. För familjen till den mannen som dog i kalkugnsolyckan har väntan på att få ett avslut varit påfrestande.

– Varje dag som går är egentligen onödig och förlänger plågan för dem, säger familjens advokat Magnus Ericsson till P4 Norrbotten.

Dödsolycka vid Nordkalk

I mars dömde tingsrätten den tidigare platschefen vid Nordkalks kalkugn i Luleå för arbetsmiljöbrott till villkorlig dom och böter. Företaget Nordkalk dömdes till företagsbot på närmare tre miljoner kronor och ska betala skadestånd på mellan 40-50 000 kronor till vardera målsägande.

Både Nordkalk och tidigare platschef har överklagat domen och i april kommer den att tas upp i hovrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka vid Nordkalk

Mer i ämnet