Niklas Nordström (S), kommunalråd Luleå. Foto: SVT

Kommunalrådet Niklas Nordström (S): ”Här har Mikael brustit”

Uppdaterad
Publicerad

Kommundirektör Mikael Lekfalk har kallats till kommunstyrelsens möte på måndag för att förklara sig. ”Här har Mikael brustit” skriver kommunalrådet Niklas Nordström (S) i en kommentar till hans konsultavtal.

Det omdiskuterade avtalet handlar om strategisk rådgivning i ledarskapsfrågor och kostar Luleås skattebetalare 30 000 kronor för 1,5 dagar i månaden, Därmed blir kostnaden per dag 20 000 kronor för de dagar som kommundirektören utbildas.

”Nytt för mig”

Mikael Lekfalk har själv fattat beslut i frågan, men han menar att det var politiskt förankrat i kommunledningen. Men kommunalrådet Niklas Nordström inte med om det.

”Kommundirektörens roll regleras bland annat av kommunstyrelsens delegationsordning. Där står att direktören ska redovisa de beslut som han fattar på kommunstyrelsens uppdrag, exempelvis upphandlingar.”

”Här har Mikael brustit. Jag har heller inte vid något annat tillfälle fått information eller vetskap om avtalet.” skriver han i en kommentar.

Därför har Mikael Lekfalk kallats till kommunstyrelsens möte på måndag för att förklara sig.

– Det här är nytt för mig också och jag behöver få mer information innan jag har hela bilden klar för mig, säger Niklas Nordström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lekfalks mentor

Mer i ämnet