Kommunals ordförande Tobias Baudin väljs till ny partisekreterare för Socialdemokraterna. Foto: Christine Olsson/TT

Norrbottningen Tobias Baudin vald till (S) partisekreterare

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen valdes Tobias Baudin vid Socialdemokraternas Kongress till partiets nya partisekreterare.

Luleåbon Tobias Baudin har under flera år verkat som ordförande för fackförbundet Kommunal, ett jobb som han nu avslutar i samband med att han utnämnts till Socialdemokraternas nya partisekreterare. 

I rollen som partisekreterare kommer Tobias Baudin istället att bli en av Magdalena Anderssons närmaste män. En roll som han tar över från Lena Rådström Baastad.

Utnämningen av Baudin är första gången som en norrbottning innehaft någon av de två högsta posterna i Socialdemokraterna.

– Tobias Baudin kommer tillsammans med Magdalena Andersson att bli en bra ledarduo för Socialdemokraterna och komplettera varandra på ett bra sätt. Med stark förankring i fackföreningsrörelsen bär Tobias med sig viktiga erfarenheter av organisering och behovet av ett starkare samhälle, säger Fredrik Lundh Sammeli, distriktsordförande för Socialdemokraterna i Norrbotten, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.