Nu börjar utbyggnaden av Johannisberg

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen har nu gett klartecken till utbyggnaden av Johannisbergs ungdomshem i Kalix. När byggnaden är färdig kommer uppemot 45 personer att nyanställas.

SVT Nyheter Norrbotten har tidigare berättat att ungdomshemmet ska byggas ut och bli dubbelt så stort. Detta eftersom efterfrågan på platser är hög.

Och nu har regeringen gett klartecken till Statens institutionsstyrelse, SiS, att teckna hyresavtal med specialfastigheter om utbyggnad av tre ungdomshem samt bygge av ett helt nytt ungdomshem.

”Det är mycket glädjande”

Det innebär att utbyggnaden av SiS ungdomshem Johannisberg i Kalix nu kan starta.

– Det är mycket glädjande att utbygganden nu kan starta på allvar, det har vi väntat på, säger Thomas Fjellvind, institutionschef SiS ungdomshem Johannisberg och fortsätter:

– Att Kalix nu får denna stora satsning är extra roligt och en bekräftelse för oss som jobbar på SiS ungdomshem Johannisberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.