Per-Oliov Andersson, chef för grova brott

Kalamarksfallet åter till polisen

Uppdaterad
Publicerad

I och med att Kaj Linna frikänns är mordet och den grova misshandeln i Kalamark fortfarande ouppklarade och det är nu upp till polisen att fortsätta utredningen.

– Ja förmodligen blir det polisen i Norrbotten som får ta över det här. Det blir ju ett så kallat olöst fall där vi inte har någon gärningsman längre, säger Per-Olov Andersson, chef för Grova brott i länet.

Vad tänker du om det?

Kalamarksmordet

– Det är inte så mycket att säga om det. Kaj Linna är ju frikänd och den bevisning som funnits har inte hållit hela vägen. Vi ska nu titta på det och se om det i resningsdelen finns något att gå vidare med. Förhoppningen är att någon kanske har något att berätta för oss men det är 13 år sedan och det har varit ett indiciemål som jag fått det förklarat för mig.

Krävs allt mer för fällande dom

Per-Olov Andersson fortsätter:

– Jag har inte läst hela domen men det finns ingen större teknisk bevisning. Om det finns andra saker i ärendet som ännu inte är prövade vet jag faktiskt inte nu.

För er del, vad har förändrats under de här 13 åren?

– Rent generellt så krävs det mer och mer för att få någon dömd. Nu kan jag inte relatera i det här speciella fallet men det krävs allt starkare bevisning och teknisk bevisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalamarksmordet

Mer i ämnet