Foto: Marcus Nigéus/SVT

Ny fallolycka på bygge i södra hamn

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en fallolycka har inträffat vid bostadsprojektet Kuststad i Luleås Södra hamn. En byggnadsarbetare föll närmare tre meter. Det är den tredje fallolyckan på bygget sedan i slutet av november.

Enligt en anmälan till arbetsmiljöverket skedde olyckan i början av februari. Det ska ha inträffat när en byggnadsarbetare klev på den så kallade skyddstäckningen av utsparning. Skyddstäckningen ska ha vickat undan, vilket ledde till att personen föll två till tre meter till våningsplanet under.

Orsaken uppges i anmälan vara att snöröjning hade inneburit att täckningen inte satt fast förankrad på den sätt som den borde. Inga personskador uppkom.

Anmälan till Arbetsmiljöverket skrevs först flera dagar efter olyckan, på grund av ”bristfällig information om händelsen”.

Tredje olyckan på kort tid

Det är den tredje arbetsplatsolyckan på kort tid vid bostadsbygget Kuststaden. I slutet på november föll en byggnadsarbetare i 40-årsåldern från ett valvbord. I mitten av januari skadades en 35-årig man allvarligt i ännu en fallolycka. Båda fallen skedde från cirka 15 meters höjd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.