Mästarklubben – Luleå Basket – har klart med en ny landslagscenter. Bilden togs när Luleå Basket vann SM-guld. Foto: Bildbyrån/SVT Grafik

Ny spelare klar för Luleå Basket

Publicerad

Luleå Basket har gjort klart med den Slovakiska landslagscenter Maria Felixova. Mästerklubben har därmed värvat en 192 centimeter lång spelare.

Maria Felixova, 27 år, kommer närmast från BLK Slavia Praha där hon spelat de två senaste säsongerna. Under den senaste säsongen snittade hon 9,9 poäng och 7,1 returer per match medan hon sköt 51 procent på tvåorna och 27 procent på treorna. Innan sina två säsonger i Tjeckien spelade Maria Felixova i den Slovakisk högstaligan.

”Gör oss svårare att läsa”

– I Maria får vi en flexibel center som förutom poäng och returer även kan passa och skjuta treor. Det ger oss en mångsidighet i det offensiva spelet och gör oss svårare att läsa. Vi hoppas att Maria ska utvecklas ytterligare hos oss, säger klubbdirektör Christer Sehlin i ett pressmeddelande.

Blev exalterad

Maria Felixova, säger i en kommentar att hon blev väldigt exalterad när hennes agent sa att hon hade möjlighet att få spela i Luleå.

– Möjligheten att spela med de svenska mästarna är en stor utmaning för mig och jag ser verkligen fram emot kommande säsong. Jag har bara hört bra saker om Luleå, deras professionalitet, lagkemi och underbara fans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.