Luleå hockeys huvudtränare Tomas ”Bulan” Berglund hoppas att den nya tekniken ska locka sofftittare till Coop arena.

Ny teknik ska locka sofftittare till Luleås matcher

Uppdaterad
Publicerad

Det närmar sig nedsläpp i Coop arena. På lördag drar Svenska hockeyligan igång och det är Brynäs som är först ut att möta Luleå på hemmais. SVT träffade ett laddat Luleå Hockey under lagets sista is-träningar innan pucken släpps ned.

– Vi känner oss starka och jag tycker att vi har ett bättre lag än ifjol. Vi känner oss redo för den här starten, men sen får vi se hur bra vi är, det får visa sig, säger Luleå hockeys huvudtränare Tomas Berglund.

Uppladdning i annan hall

Den sista tiden har A-laget varit tvungna att träna i B-hallen på grund av en ny ljud- och ljusteknik som installeras i hallen. En uppladdning som inte har spelat någon roll för Tomas Berglund.

– Vi är vana att träna i B-hallen så det är inget som stör. Vi får ta förutsättningarna som de är, men det är ingenting som vi tycker att vi har någon nackdel av, säger Tomas Berglund.

Ny teknik

40 miljoner har den nya tekniken i arenan kostat. En teknik som förhoppningsvis ska locka tillbaka publiken från tv-sofforna till att komma till arenan. 

Hade det inte varit bättre att satsa pengarna på spelare eller någonting annat?

-Nej, jag tycker det här är rätt satsat.  Luleå Hockey har redan provat det en gång och det lyckades inte fullt ut. Nu försöker vi hitta en upplevelse så att alla Luleåbor får ta del av det här och stötta vårat lag istället för att satsa pengarna på att köpa dyra spelare, säger Tomas Berglund. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.