Politikerna i Haparanda vill förbättra näringslivet

Publicerad

Ett näringslivsråd bildas i Haparanda med syfte att utveckla kommunens näringsliv. Beslutet fattades under måndagen av kommunstyrelsen.

I  rådet ska det sitta representanter för både kommunen och näringslivet.

– Att bilda ett näringslivsråd är en tanke som vi har haft under lång tid. Vi vill prioritera företagsklimatet, säger kommunalrådet Sven Tornberg (C) i ett pressmeddelande. 

Uppdraget

Haparandas näringslivsråd kommer att bestå av företagsrepresentanter, politiker och tjänstemän. Rådets syfte och uppdrag kommer bland annat att handla om att stärka platsvarumärket, bidra i arbetet med att ta fram strategier för näringslivs- och tillväxtfrämjande utveckling samt komma med konkreta förslag och aktiviteter.

– Vi vill arbeta tillsammans med företagen för att tillsammans utveckla näringslivet. Haparanda behöver ett näringsliv som trivs på orten. När företagen växer skapas fler arbetstillfällen, mer skatteintäkter som bygger välfärd och en bättre kommun, menar han.

”En pusselbit”

Näringslivsrådet ska inrättas 1 februari i år och vilka som bir rådets medlemmar kommer att bestämmas i början av samma månad.

– Ett näringslivsråd är en pusselbit för att nå ett bättre företagsklimat, säger Sven Tornberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.