Christer Nilsson ordf SNF Foto: SVT

”Skandal att stänga naturistbadet”

Uppdaterad
Publicerad

Christer Nilsson som är ordförande för Sveriges Naturistförbund tycker att det är en stor skandal om naturistbadet som nu finns på Pite Havsbad stängs. Han menar att fler naturistbad i landet skulle ge ökad turism.

– Intresset för naturistbad ökar i Sverige. I fjol fick vi 100 nya medlemmar och är idag uppe i 3 200 medlemmar. Och att stänga i Piteå är en skandal, säger Christer Nilsson ordförande för Sveriges Naturistförbund (SNF).

Han säger att det i Tyskland finns 60 000 naturister och att naturistbaden i Sverige borde bli fler och inte färre.

– Det skulle ge fler turister till landet som både kan se på vår fina natur och bada.

Och att vd:n för Pite Havsbad Kristoffer Lundström pekar på att anläggningen i Piteå är en familjeanläggning och därför vill ta bort nakenbadet ser han inte som något skäl.

– Naturistbaden är också familjeanläggningar och vi som är där är väl också familjer.

Skillnader i södra och norra Sverige

I Sverige finns de flesta naturistbaden i södra Sverige. Norrbotten finns idag två naturistbad, ett på Pite Havsbad och ett på Lulviksbadet i Luleå.

– Det är ju glesare med befolkning i norra Sverige så att det är fler i södra delarna är inte så konstigt och det finns säkert många som badar naket i enskildhet i Norrbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.