Trafikverket överväger sänkt hastighet vid olycksplatsen i Masugnsbyn

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket överväger nu om man ska sänka hastigheten i den kurva i Masugnsbyn där sex personer i helgen omkom efter att deras minibuss kolliderade med en malmlastbil. Men det dröjer till år 2020 innan några större ombyggnationer av vägen kan komma igång.

Den sträcka där dödsolyckan inträffade trafikeras av tunga malmtransporter från Kaunisvaara. Igår vittnade boende i Masugnsbyn om fem, sex avvåkningar det senaste halvåret på sträckan där olyckan skedde. Trafikverket säger att uppgifterna om vissa av avåkningarna har nått dem och nu ska man se över om hastigheten i kurvan där dödsolyckan skedde ska sänkas.

– Vi utreder alla olyckor med personskador eller med döda. Vi har inga sådana olyckor på den här sträckan. Däremot har vi kännedom om vissa avåkningar, säger Mattias Broström, enhetschef vägunderhåll på Trafikverkets regionkontor i Luleå.

Svår trafikolycka i Masugnsbyn – sex döda

Förbättringar dröjer

Men arbetet med att bredda och förstärka vägen och att bygga en förbifart i Masugnsbyn dröjer.

– Med stora ombyggnationer så är det tidigast år 2020, säger Mattias Broström på Trafikverket.

Gäller det även en förbifart i Masugnsbyn?

– Ja, det skulle jag nog säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svår trafikolycka i Masugnsbyn – sex döda

Mer i ämnet