Ett VMA har gått ut i samband med den kraftiga branden på Skolvägen i Pajala. Foto: Kim Kangas Kimmegren

Omfattande lägenhetsbrand i Pajala

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer fick föras till sjukvård efter att en kraftig brand bröt ut på söndagsmorgonen ut i en lägenhet i Pajala.

En kraftig brand bröt vid niotiden på söndagsmorgonen ut i en lägenhet på bottenvåningen i ett flerfamiljshus på Skolvägen i Pajala.

– Räddningstjänsten var snabbt på plats men det brann redan kraftigt i lägenheten och rök hade spridit sig ut i trappuppgången. Fokus blev först att få ut folk från lägenheterna i det berörda trapphuset, säger Adam Dahlberg, inre befäl på räddningstjänsten i Norrbotten.

Fyra till sjukvård

Det var de boende i den lägenhet där branden startade som larmade räddningstjänsten och de lyckades själva ta sig ut från lägenheten under samtalet.

Flera personer andades in rök och fyra fördes till Pajala hälsocentral men alla har nu kunnat lämna hälsocentralen och mår bra.

Stäng dörrar, fönster och ventilation.

Det gick också ut ett viktigt meddelande till allmänheten ( VMA ) om att närboende skulle gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation på grund av röken.

Branden är nu släckt. Lägenheten där den startade är totalt utbränd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.