Lars Alriksson (M) lämnade styrelsen i protest efter beslutet att öppna restaurangen på Dundret. Foto: Tommy Johansson/SVT

Politiker avgick från styrelsen när restaurangbeslutet togs: ”Illojal konkurrens”

Publicerad

Oppositionspolitikern Lars Alriksson (M) avgick från Dundrets styrelse när det kommunala bolaget tog beslutet att öppna restaurang på Dundret.

Moderaten Lars Alriksson satt i styrelsen för kommunala bolaget ”Dundret Gällivare Fjällanläggningar AB” när beslutet togs att öppna en restaurang på skidanläggningen.

Han opponerade sig mot beslutet och tycker att det är direkt olämpligt att ett helägt kommunalt bolag öppnar en restaurangverksamhet, samtidigt när restauranger i samhället har det tufft och flera restauranger har fått stänga ner verksamheten.

– Jag var med i styrelsen och jag yrkade för avslag att öppna den här restaurangen. Jag valde att avgå från styrelsen för det kommunal bolaget på grund av att jag ansåg att detta var illojal konkurrens, säger Lars Alriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.