Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du eleverna Ted Lundqvists och Rocki Ehrström-Siiks oro över skolsituationen i Kiruna. Foto: Teuvo Palomäki/SVT

Oron sprider sig i Kiruna – barnen rädda för skolbyte

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrar och barn i Kiruna är oroliga för det pågående skyddsstoppet. Det man befarar mest är om det blir som skolchefen Viktoria Björklund säger – att elever kanske måste byta skola.

Kommunala Nya Raketskolan har tvingats stänga ned verksamheten på grund av ohållbar arbetsmiljö. Under fredagen fick föräldrar och barn information om att det kan bli skolbyte eftersom det är oklart när eleverna kan återvända.

”Vi fick en chock”

SVT har pratat med föräldrar till några av eleverna. De säger att de är förvånade över att de inte har fått någon information om att lärarna mår så dåligt.

Lärarkrisen i Norrbotten

– Vi fick en chock när vi läste i informationsbladet att det blir skyddsstopp och skolan stängs, säger föräldern Rebecca Ehrström-Siik.

Hör Rockis och Teds oro

På fredagskvällen meddelade Kiruna kommun att Lärarförbundets skyddsstopp fortsätter gälla under måndagen.

Hör mer om elevernas och föräldrarnas oro i klippet ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lärarkrisen i Norrbotten

Mer i ämnet