Det är långa väntetider på akutmottagningen vid Sunderby sjukhus. Foto: TT

Långa väntetider på akuten – regionen vädjar till patienterna

Uppdaterad
Publicerad
Region Norrbotten går ut i ett pressmeddelande och vädjar till norrbottningarna att inte uppsöka akutmottagningen med problem som inte är akuta.
”Just nu är det långa väntetider på akutmottagningen på Sunderby sjukhus”, skriver Region Norrbotten i ett pressmeddelande.

Bakgrunden till det ansträngda läget är att det är ont om lediga vårdplatser på Sunderby sjukhus.

– Finns det inte vårdplatser blir patienter kvar längre än vanligt på akutmottagningen innan de kan skrivas in på en annan avdelning, säger Mattias Morin, verksamhetschef för akutsjukvården.

Prioriteringar

Region Norrbotten skriver att personalen personalen jobbar för fullt med att ta hand om patienterna och alla som är i akut behov av vård blir omhändertagna.  Inom vården prioriteras svårt sjuka patienter före de med lättare skador eller åkommor. Akutmottagningen är inget undantag. Det gör att de som besöker akutmottagningen med problem som inte är akuta får vänta längre”, skriver Region Norrbotten.

Personer som har lindriga besvär uppmanas att kontakta 1177 istället för att åka till akuten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer