Hunden, som heter Archie, har fångats in med hjälp av fällan till vänster i bild. Nu ska han få en ny familj. Foto: Privat

Övergivna jakthunden i Ritsem har fångats in

Uppdaterad
Publicerad

En Italiensk jägare lämnade kvar sin fågelhund på fjället i Ritsem när han hastigt återvände till hemlandet. Hunden har sprungit omkring fritt på fjället sedan dess – men under lördagen fångades den in.

– Jag är jätteglad att vi lyckats fånga in den. Nu ska den få en ny familj, säger Barbara Lindell.

Hunden har setts springa omkring på fjället i drygt två veckors tid. Privatpersoner har försökt locka in hunden, men den har varit skygg och dragit sig undan.

Hundens ägare har uppgett att han tvingades lämna hastigt och då inte hann få med sig hunden hem.

– Han berättade att han var tvungen att lämna jakten hastigt då hans jaktkompis son blivit akut sjuk och han kan inte komma tillbaka till Sverige nu eftersom personer i hans närhet har covid-19, berättade Barbara Lindell tidigare.

I tisdags placerades en fångstbur laddad med kyckling ut på den plats hunden senast setts till. Och under lördagen kunde hunden äntligen fångas in med hjälp av buren.

– Hunden är på väg till en veterinär nu. Sedan ska den till ett jourhem, för att så småningom ges bort till ett nytt bra hem. Det är vad hundägaren önskar, säger Barbara Lindell, som hjälpt till att fånga in hunden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.